TX Nefario - шаблон joomla Форекс

De Budget Zorgverzekering: oplossing of probleem?

Vorig jaar juni opperde Minister Schippers van Volksgezondheid dat er een nieuwe, derde type zorgverzekering moest komen: de budget zorgverzekering.

Budget in premie en budget in keuzevrijheid. Op deze zorgverzekering volgden vele kritische geluiden in de media. Waren die geluiden terecht?

Wat is de budget zorgverzekering?

Simpel gezegd is de budget zorgverzekering een verzekering waarbij je niet zomaar elk ziekenhuis kunt binnenstappen voor je behandeling. Althans, dat kan wel, maar bij sommige van die ziekenhuizen betaal je in dat geval een eigen bijdrage van honderden tot zelfs duizenden euro’s.

Voordeel van de budget zorgverzekering

De budget zorgverzekering heeft een helder voordeel: de premie. Je betaalt maandelijks tien tot vijftien euro minder voor een zorgverzekering met een budget karakter. En dat scheelt op jaarbasis toch € 120 tot € 180 per verzekerde.

Nadeel van de budget zorgverzekering

Je krijgt minder keuzevrijheid. Sommige verzekeraars sluiten een klein aantal ziekenhuizen uit, maar er zijn aanbieders van de budget zorgverzekering die de keuzevrijheid algeheel wegnemen. Verzekeraars waarbij je bij slechts 20 van de 90 ziekenhuizen ‘kosteloos’ terecht kunt, zijn geen uitzondering.